protest


mijn persoonlijke blog over de herinrichting van de vesten in mechelen. alhoewel ik het actiecomité red de vesten steun en een warm hart toedraag, zijn de meningen hier niet noodzakelijk overeenkomstig met het standpunt van het comité.

zondag 12 december 2010

de buren

de buren zijn nog minder blij dan ik. niet verwonderlijk want naast de 4-baansweg, de uitrit, de muur en de verloren parkeerstrook krijgen zij ook nog eens de geluidsoverlast van optrekkende bussen.

de nieuwe bushalte, die nog verder van het kruispunt van het mercierplein komt te liggen dan dat-ie al ligt, is mooi gedesigned tussen de inrit en de uitrit van de nieuwe parkeergarage. alleen, deze bushalte ligt nu dus voor de deur van bewoners ipv voor een kantoor waar hij zou moeten liggen.

het beleid van de burgemeester om de binnenstad leefbaarder, aantrekkelijker en groener te maken richt zich dus duidelijk alleen op 50% van de bewoners. want bij de slingervariant is het maar net hoe de frank valt of je een park of een autostrade voor je deur krijgt.

en heb je pech dan krijg je ook nog eens een parkeergarage (in- en/of uitrit) en een bus voor je deur. voor je eigen veiligheid ook een leuk muurtje: misschien wel veiliger maar meteen ook 100% minder toegang tot je huisdeur.

Geen opmerkingen: