protest


mijn persoonlijke blog over de herinrichting van de vesten in mechelen. alhoewel ik het actiecomité red de vesten steun en een warm hart toedraag, zijn de meningen hier niet noodzakelijk overeenkomstig met het standpunt van het comité.

zaterdag 11 december 2010

de slingervariant

ik ben een beetje bekomen van de schrik.

niet alleen een parkeergarage onder de schuttersvest maar ook een parkje aan 1 kant van de weg. snel vertaald: ik krijg een uitrit voor mijn deur, ik krijg 4 rijbanen voor mijn huis, ik krijg een muurtje vlakbij zodat mensen niet in de afrit vallen, ik raak de parkeerstrook kwijt zodat ik nu mijn auto midden op de rijbaan moet laten staan om even mijn boodschappen binnen te zetten. ook mag ik met mijn fiets "half" mechelen rondrijden voordat ik de vest kan oversteken om naar het station te komen.

herinrichting schuttersvest: overlast intramuros
de burgemeester kiest voor de slingervariant om zo meer groen in de stad aan te leggen. hij kapt daarvoor alle bestaande beschermde bomen op de schuttervest en plaatst daarvoor aan 1 kant van de vest nieuw groen. de andere kant, deze keer de intramuros, krijgt alle verkeersoverlast, alle geluidshinder en ook alle onveiligheid.

bedankt burgemeester.

Geen opmerkingen: