protest


mijn persoonlijke blog over de herinrichting van de vesten in mechelen. alhoewel ik het actiecomité red de vesten steun en een warm hart toedraag, zijn de meningen hier niet noodzakelijk overeenkomstig met het standpunt van het comité.

zaterdag 15 januari 2011

bewonersbijeenkomst

zaterdag 8 jan. het was zover. om 8:30 afgesproken tegenover de kbc om alles nog even op een rijtje te zetten en om alles klaar te zetten. we hebben "koek en zopie" en dat is nodig want er staat een zware gure wind. de posters wapperen rond de te redden bomen en de zwarte ballonnen gaan ervan door of gaan stuk. ook scheurt het spandoek tijdens het ophangen. plan b moet worden ingeschakeld: meer tape en lager bij de grond.

we zijn nog bezig met aanplakken als mensen al langskomen met vragen en meningen. ook de pers staat klaar voor verslag. we proberen onze argumenten zo goed mogelijk door te geven en er worden fotos gemaakt van het actiecomité en buurtbewoners achter de spandoeken.

en dan is er daar ineens een nieuwtje: de burgemeester staat verderop achter de bosjes een interview te geven. niet tegenover de kbc waar wij staan en waar de in- en uitritten van de nieuwe parking zijn voorzien, maar op het mercierplein waar al een parkeerterreintje is.

waarom komt de burgemeester de buurt niet tegemoet? is het misschien een te pijnlijke ontmoeting tussen al de te kappen bomen en al de omliggende woningen die minder leefbaar zullen worden? dan wij maar naar de burgemeester.

een stap voorwaarts: hij blijft achter de plannen staan maar wil de argumentatie en tegenvoorstellen van ons buurtbewoners wel bekijken. laat het niet twee stappen terug betekenen.

Geen opmerkingen: