protest


mijn persoonlijke blog over de herinrichting van de vesten in mechelen. alhoewel ik het actiecomité red de vesten steun en een warm hart toedraag, zijn de meningen hier niet noodzakelijk overeenkomstig met het standpunt van het comité.

woensdag 2 maart 2011

de autoluwe stad II

de autoluwe binnenstad
ik denk dat ik helderziende ben.

op maandag 28 februari mocht ik een mooie presentatie bijwonen over de autoluwe binnenstad. tot mijn verbazing werd mijn aanname over de vesten nog overtroffen.

de stad houdt niet alleen op bij de vesten, de vesten zijn zelfs geen woonbuurt meer. en dat komt goed uit want het adviesburo weet niet wat er met de verkeersstroom op de vesten gaat gebeuren. er wordt beoogd om 20% meer verkeer uit de stad te weren. dat moet dan allemaal afgehandeld worden over de vesten maar wat de impact daarvan is, is ook voor het adviesburo een zeer groot ?

voor onze nieuwe parking (niet ingetekend) is deze autoluwe binnenstad echter alleen maar goed nieuws. naast dat de parking zelf tussen de 169 en 297 extra autobewegingen per uur gaat genereren, wordt de louizastraat inderdaad 1-richting de stad uit. alle auto's die nu de louizastraat inrijden om op het onze-lieve-vrouwekerkhof te parkeren kunnen dat niet meer.

en nu wordt ook meteen de keuze voor de herinrichting via slingervariant duidelijk: al het verkeer wordt door die nieuwe autostrade zo de parking ingeslingerd. welkom rendabele parking.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

En heeft Van Butsel u al betaald ??

De taak van de vesten is ALTIJD al geweest om het verkeer rond de stad te leiden !

Uw posts zijn gewoon lachwekkend !

Woonbuurt ?? Ga op de middenberm van de E19 wonen en begin een aktiegroep tegen de snelweg.

Anoniem zei

Mensen denken vaak dat ze de andere helpen, maar beseffen vaak niet hoe egoistisch ze zelf bezig zijn. Een kleine groep houdt nu de renovatie van de vesten tegen, en waarom... omdat de nieuwe plannen hen niet goed uitkomen. Het lijkt wel dat er mensen zijn die niet willen dat Mechelen weer een bruisende stad wordt. Ik woon zelf op de ring en hoop dat de heraanleg er snel komt. Aan allen die niet weten waartegen ze protsteren, de plannen voor de ring en de lussen in de stad zijn een serieuse verbetering. Hoe sneller hoe liever...

Lilian van Ek zei

vind u werkelijk dat buurtbewoners en kleine zelfstandigen die zich zorgen maken over de kwaliteit van hun woonomgeving en de veiligheid van hun kinderen zich moet omdraaien en negeren wat gebeurt omdat dat een andere groep beter uitkomt? En hoe groot is die andere groep eigenlijk? Want wilt u werkelijk beweren dat het huidge plan voor de Vesten door alle andere mensen in Mechelen word ondersteund behalve het handje vol bewoners? Wellicht zou u geloofwaardiger overkomen als u zich bekend maakt.