protest


mijn persoonlijke blog over de herinrichting van de vesten in mechelen. alhoewel ik het actiecomité red de vesten steun en een warm hart toedraag, zijn de meningen hier niet noodzakelijk overeenkomstig met het standpunt van het comité.

vrijdag 2 september 2011

facebook

problemen nu alleen nog via facebook
onze burgervader vindt een huisbezoek niet meer dan normaal. ik quote even uit de gazet: "het is de eerste keer dat ik via facebook een afspraak regel met een bewoner. eerder deed ik dat al per mail en per telefoon. een burgemeester moet de problemen van de mensen proberen op te lossen. ik nodig de mechelaars uit om met hun grote problemen rechtstreeks naar mij of naar een schepen te stappen. daarvoor zijn we verkozen."

heel mooi gezegd.

zeker nadat ik eerder dit jaar als bewoner te horen had gekregen dat ik maar een bezwaar moesten indienen als er een probleem was met de geplande ondergrondse parking en slingervariant op de schuttersvest. het openbaar onderzoek was de juiste, en enige weg om gehoord te worden.

nadat massaal het probleem bekend was gemaakt, mochten enkele bewoners bij het kabinet op gesprek om de bezwaren nog eens toe te lichten. een maand later werden er nieuwe krijtlijnen voorgelegd samen met een veelbelovende bewonersbevraging.

nu zijn we 2 maanden, meerdere emails en een telefoontje verder zonder enig teken van leven van onze burgervader en/of schepenen. voorgaande quote had misschien moeten lezen als "eerder deed ik dat al per mail en per telefoon maar nu maak ik alleen nog maar tijd voor mijn BFF's en alleen nog via facebook."

niet vreemd dat ik dan geen antwoord krijg.

Geen opmerkingen: